Friday, October 17, 2014

Tratament si trucuri pentru a da volum parului subtire

Dacă te confrunţi cu problema unui păr subţire, greu de aranjat, fragil la factorii externi şi lipsit de strălucire, află că, din păcate, părul subţire este influenţat de factorul genetic, aşa că nu prea ai putere de a-l schimba în acest sens. În schimb, putem recurge la anumite trucuri sau ritualuri de îngrijire prin care să ameliorăm, sau să mascăm oarecum acest aspect al părului, total inestetic.
  Specialiştii în dermatologie consideră că un păr subţire este asociat în majoritatea cazurilor şi de un exces de sebum, tot specialişti spun că fiecare culoare de păr are caracteristicile ei în vreme ce roşcatele au un fir de păr gros, blondele au un fir de păr subţire. Din fericire, poţi avea un păr cu volum indiferent de culoarea lui.
Tratamente şi trucuri care îţi pot da volum părului subţire!
1. Foloseşte doar şampon şi balsam pentru volum
  Evită să încarci foarte tare părul cu produse de styling şi încearcă să îl vopseşti la intervale mari de timp, pentru ca, în caz contrar, rişti să sensibilizezi părul şi mai mult. Poţi folosi un balsam mai uşor, dar şi acesta cu măsură. Clăteşte bine părul după ce ai aplicat şampon sau balsam pentru a fi sigură că nu au rămas reziduri. Poţi adăuga de asemenea şi grâu măcinat la balsam, acesta conferind părului volum şi grosime naturală. Pentru un efect maxim, masează de jos în sus, de la capete la rădăcina firului de păr.
2. Foloseşte şampon pentru întărirea firului de păr
  Părul subţire este de obicei uscat şi fragil şi predispus la rupere. Este indicat să îţi schimbi şamponul din când în când. Poţi utiliza şampoane pentru întărirea firului de păr, potrivite texturii tale. Spălarea părului în fiecare zi, duce la deteriorarea firului de păr în timp. Poţi adăuga 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu, la spălare. Acest lucru ajută la îngroşarea firelor de păr şi la îmbunătăţirea aspectului.
3. Strălucirea părului se obţine cu apă călduţă
  Apă fierbinte va „dezbrăca “firul de păr de uleiurile protectoare care funcţionează ca un balsam natural. Astfel, luciul natural al părului poate dispărea. Asta nu înseamnă că trebuie să te chinui cu duşuri reci. În loc de apă fierbinte său rece ca gheaţa, spală-ţi părul cu apă călduţă şi masează-ţi delicat scalpul în timp ce foloseşti şamponul.
4. Înainte să începi să-ți usuci părul proaspăt spălat.

  Ar trebui să ți-l acoperi cu un prosop pe care să-l așezi ca pe un turban și să-l lași să absoarbă apa. Niciodată să nu îl usuci frecându-ți părul cu prosopul, astfel vei evita să distrugi cuticulele de pe suprafața firului de păr. Părul proaspăt uscat cu prosopul trebuie mai apoi descâlcit folosind un pieptene cu zimți depărtați. Abia după aceea poți să începi să-ți usuci părul cu foen-ul.
5. Deşi se spune că uscătorul de păr nu e indicat 
  In cazul unui păr fragil poţi să te abaţi de la această regulă, deoarece îţi va veni în ajutor. Usucă-l cu o perie rotundă, întotdeauna în răspăr şi aplică înainte o cremă sau spumă uşoară pentru volum, dar ai grijă nu încarce sau să lipească între ele firele de păr. Utilizează un difuzor, pentru a distribui căldura, în mod uniform. Cu ajutorul unui astfel de produs firul de păr va arăta mult mai gros
6. Părul subţire poate fi tratat cu silicon 
  Un fir de păr subţire, fără viaţă, este o problemă des întâlnită. Stratul de silicon va proteja firul de păr, făcându-l în acelaşi timp mai voluminos, însă fără a-i dă aparenţa de păr gras. Siliconul rămâne pe firul de păr chiar şi după ce te-ai clătit. Usucă-ţi părul de sus în jos. Un alt truc pentru a obţine volum este să vă îţi usuci de sus în jos, adică să-ţi apleci capul. Acest lucru va ridica părul şi va da iluzia unui păr gros cu mult volum.
7. Repară firele despicate cu proteine. 
  Dacă foloseşti multe produse cosmetice pentru a-ţi face o coafură de invidiat, sau dacă îţi decolorezi, vopseşti sau îţi încreţeşti părul, poţi distruge stratul protector al firului de păr. Rezultatul acestei distrugeri sunt firele de păr despicate. Din fericire, există produse cosmetice care ajută la repararea dezastrului. Caută balsamuri de păr pe bază de proteine.
8. Piaptănă-te mai rar pentru a limita pierderea părului 
  Să nu crezi mitul conform căruia părul trebuie periat de 100 de ori pe zi. Prea mult pieptănat va rupe firele de păr. Câteva fire de păr pierdute pe zi reprezintă un lucru normal, mulţi oameni pierd în jur de 50-100 de fire. Aceste fire căzute s-au oprit din creştere şi au ajuns la o stare de „odihnă “. Pentru a nu pierde mai mult păr decât e normal, foloseşte-te de o perie cu vârfurile protejate. Şi niciodată să nu perii părul ud, ci mai bine piaptănă-l.
9. Utilizează lut pentru îngroşare. 
  Un alt produs pe care îl poţi folosi pentru îngroşare este lutul. Se aplică un grăunte de lut, cât un bob de mazăre. Se freacă între palme, apoi se aplică pe păr. Se masează înspre rădăcina părului. Acest produs ajută părul să capete mai mult Poţi combina lutul, cu produse pentru rădăcină şi pentru volum, părul subţire, devenind astfel mai gros.
10. Ai grijă cum îţi prinzi părul.
 Codiţele şi împletiturile sunt foarte drăguţe, însă atunci când părul e prins prea strâns, firul se va rupe şi rădăcinile părului vor avea de suferit. Optează pentru o coafură mai largă, desfă-ţi părul noaptea şi, dacă porţi extensii, oferă-i coafurii o pauză o dată la trei luni. 
11. Vopseşte-ţi părul! 
  Se prea poate să te mire acest sfat, însă hairstylistii spun că vopseaua face firul de păr să se “umfle”, iar în acest fel vei avea un păr mai gros şi, implicit, cu mai mult volum. Vopseaua penetrează firul de păr, în loc să-l îmbrace aşa cum fac şampoanele de volum, iar efectul nu va fi cel de păr “îngreunat”.
12. Un alt truc pentru părul şubiţe, lipsit de volum, ar fi bigudiurile cu diametru mare, special concepute pentru volum. Prinde-le în păr în fiecare seară sau cu câteva ore înainte să pleci undeva, iar apoi piaptănă uşor părul până când ajungi la pe care o doreşti.

No comments:

Post a Comment