Friday, October 17, 2014

Cauzele unui par subtire fara volum


  Atât părul, cât şi unghiile pot deveni fragile şi uscate. În plus, podoaba capilară se poate subţia şi în final să cadă. Toate aceste probleme apar dacă dieta nu include substanţele nutritive potrivite sau este dezechilibrată. Părul şi unghiile conţin aceeaşi proteină numită cheratina, astfel că se explică de ce alegerile din dieta noastră le afectează pe ambele. Desigur, o serie de alegeri în ceea ce priveşte stilul nostru de viaţa joacă un rol important (de exemplu, fumatul, care afectează circulaţia sângelui şi reduce cantitatea de biotină sau vitamina H din sânge), stresul...
  Potrivit cercetărilor în domeniu, există o serie de alimente ce trebuie evitate dacă vrem ca unghiile şi părul să fie într-o stare bună..
Zahărul
  Aşa cum zahărul nu este benefic pielii, nici produsele care îl conţin nu ajută părul şi unghiile.
  Atunci când cantitatea de zahăr din sânge creşte, organismul pompează mai multă insulina, crescând în acelaşi timp şi nivelul hormonilor androgeni. Aceste modificări determină subţierea foliculilor de păr atât la femei, cât şi la bărbaţi.
Mâncărurile cu indice glicemic ridicat
  La fel ca în cazul dulciurilor, şi pâinea, pastele şi prăjiturile, mâncăruri cu indice glicemic ridicat, afecteaza părul şi unghiile. O dietă cu indice glicemic ridicat creşte nivelul hormonilor androgeni, în timp ce un nivel scăzut al indicelui glicemic reduce nivelul acestor hormoni.
Prea multă vitamină A
  Consumată în doze ridicate, vitamina A poate duce la pierderea părului. Un complex obişnuit de multivitamine nu conţine de obicei o doză ridicată de vitamina A, însă dacă este luată separat ca supliment, ar putea rezulta o hipervitaminoză A.
Prea puţine proteine
  Ţinând cont de faptul că părul şi unghiile au în componenţă lor proteine, persoanele care nu reuşesc să le introducă într-o cantitate suficientă în dieta lor vor avea unghii fragile, iar părul le va cădea. În general, aceste probleme apar în cazul unei diete haotice sau tulburărilor de alimentaţie.
  Cum proteinele nu trebuie să provină neapărat din carne, vegetarienii trebuie să aibă în vedere alimente ca fasolea, brânză tofu, spanacul, lintea şi alte legume înrudite cu acestea.
  Produsele care conţin un anumit tip de aminoacid care produce cheratina, numit cisteina, pot avea un rol benefic pentru păr şi unghii. În acest caz este vorba de carnea de porc, broccoli, germeni de grâu sau ardei roşu.
Prea puţin fier şi zinc
  Ideea potrivit căreia petele de culoare albă de pe unghii ar indica depozite de calciu este greşită. Potrivit Reader's Digest, aceste puncte ar putea trăda carenţa de zinc.
  Atât zincul, cât şi fierul - găsite ambele în carnea roşie şi în fructele de mare - sunt esenţiale pentru formarea cheratinei. Dacă aceste elemente lipsesc din alimentaţie, rezultă o serie de probleme pentru păr şi unghii.
  Vegetarienii aceştia îşi pot lua fierul şi zincul necesar din boabele de fasole.
  De asemenea cauzele pot fii cauzate de schimbările dese de culoare, de acţiunea factorilor chimici, de stres, sau ereditare.
  În articolul următor vom trata acelaşi subiect al barului subţire, însă vom vorbi despre tratament trucuri şi modalităţi de a scăpa de lipsa de volum a acestuia.

No comments:

Post a Comment